Het Borneo Architectuur Centrum is een ontmoetingsplek voor de buurt en een informatiecentrum over de architectuur en de geschiedenis van het Oostelijk Havengebied (OHG). Dit doen we door het maken van tentoonstellingen, organiseren van lezingen, archikidz, films, rondleidingen en buurtborrels. De stichting is ongesubsidieerd en wordt uitsluitend gerund door onbetaalde vrijwilligers.

Je kunt bij het BAC onze vaste tentoonstelling over de geschiedenis van de architectuur in het Oostelijk Havengebied en maquettes van verschillende woningtypen o.a. van de Scheepstimmermanstraat vinden. Daarnaast organiseert het BAC regelmatig lezingen en actuele tentoonstellingen over bijvoorbeeld nieuwe projecten in het gebied. Zo kun je ons terugvinden op evenementen als de Dag voor de Architectuur en het Blauwe Loper Festival en organiseren we regelmatig een gezellige buurtborrel. Ook is de mooie ruimte van het BAC te huur voor het houden van vergaderingen of het geven van cursussen.

Op het R.J.H. Fortuynplein kun je natuurlijk ook langskomen voor een kop koffie, een ansichtkaart of een architectuurboek.

Het Borneo Architectuur Centrum is geopend: maandag t/m vrijdag van 10.30 – 17.00.
BAC is te vinden op het R.J.H. Fortuynplein 4, 1019 WL  Amsterdam