Architectuurwandeling Oostelijk Havengebied zondag 15 juli
Een ervaren architect-gids zal tijdens de twee uur durende wandeling vertellen over de geschiedenis, de stedenbouwkundige ontwikkelingen en de bijzondere gebouwen op de eilanden Borneo, Sporenburg, Java en KNSM. We starten bij de tentoonstelling in het BAC. De laatste architectuur excursie voor de zomervakantie wordt zowel in het Nederlands als het Engels aangeboden. The last architectural tour in the Eastern Docklands District before the summer holidays will be offered both in English and Dutch.

Zondag 01 juli 2018: fiets architectuur-excursie naar de Funen en Marineterrein  
Op zondag 01 juli stappen we op de fiets om het gebied tussen het Centraal Station en het Oostelijke havengebied te verkennen. We fietsen door de nieuwe wijk de Funen naar de Oostelijke Eilanden, we steken door naar het Marineterrein en langs de Oostelijke Handelskade weer terug. Een ervaren architect-gids zal tijdens de twee uur durende fietstocht vertellen over de geschiedenis, de stedenbouwkundige ontwikkelingen en de bijzondere gebouwen die we onderweg tegenkomen.

BAC geeft informatie over de architectuur en historie van het Oostelijk Havengebied. Naast tentoonstellingen en lezingen in het centrum bieden we rondleidingen in de buurt. De rondleidingen worden verzorgd door ervaren gidsen en architecten.

 Rondleiding op maat

Voor een rondleiding op maat kunt u contact opnemen met rondleidingen@bac-amsterdam.nl. Wij kunnen uw rondleiding samenstellen aan de hand van uw wensen, voor een familie-uitje, een zakelijke bijeenkomst, voor groepen en privé-tours. De rondleidingen kunnen wandelend of op de fiets plaatsvinden. Voor elke vraag vinden wij de passende gids, programma en prijskaartje.

 Architectuurwandeling op zondagmorgen

Elke 4e zondag van de maand bieden wij een rondleiding onder begeleiding van een ervaren architect-gids, waar u zich individueel of met een klein groepje voor op kunt geven. Het programma van de architectuur rondleidingen wordt in 2018 uitgebreid naar interessante locaties in de omgeving met het Oostelijk Havengebied.

Programma voorjaar 2018

  • zondag 22 april: architectuurwandeling Oostelijk Havengebied
  • zondag 27 mei: architectuur fietstocht Java-eiland & Amsterdam Noord
  • zondag 24 juni: architectuur fietstocht Java-eiland & Amsterdam Noord
  • zondag 15 juli: architectuurwandeling Oostelijk Havengebied

Voor alle excursies geldt

  • tijd: 11.00 – 13.00 uur
  • startpunt: R.J.H. Fortuynplein, voor het BAC
  • kosten: volwassenen € 7,50, kinderen vanaf 10 jaar € 5,00, kinderen jonger dat 10 jaar mogen gratis mee  (als de ouders denken dat ze een wandeling van 2 uur aankunnen)
  • deelname alleen na reserveren via: rondleidingen@bac-amsterdam.nl
  • de rondleidingen gaan door bij minimaal 6 volwassen deelnemers
  • na de rondleiding is er de mogelijkheid de tentoonstellingen in het BAC te bezoeken